Thursday, May 19, 2011

preciuos lesson :)

alhamdulillah..
semalm berjaya keluar jumpe geng ak! :)

half day jgk la kitorg lepak kat pizza tu,
nak habiskan makanan yg bnyk tu pnyer pasal! huhu

then,
lepas siap makan, jalan n solat,
plan nak g pantai..
ak pun cari kunci,
tapi xde :'(
cuak gler kot! huhu
pe lg ak terus lari
g tengok moto ak..

guess what?!
motor ak memang xd!!!
MOTOR AK ILANG!!!!

then ak memang xtau nak buat ap,
geng ajak duk tepi,
sambil tunggu akak ak call balik,
ak jalan pusing 1 giant tu,
walaupun lam ati
"memang bodoh r pencuri tu lau letak motor tu kat sini"
sambil jalan2 tu
"adush! ma baru je g shri, bnde gini jadi dh :'("

then,
nak dipendekkan cerita,
aku, ma ngan ckin g la balai,
nak buat report..
imi diarahkan menjaga dayu ngan ain..

so
ak bertiga;
akma, syikin ngn ak gerak ke balai polis cabang 3,
TAPI.....
lepas polis2 tu dh bg ceramah,
soal ak panjang2
dye suruh ktorg g report kat balai polis mydin.
asal xckp awl2??
huh!!

otw ke sana,
air mata kuar cam xnk stop je,
huk3

sampai balai polis mydin
kitorg di soal dulu sebelum masuk

polis: sory dik, kat sini parking tuk polis je
syikin: ktorg nk masuk dlm
polis: buat apa?
syikin: nk buat report motor hilang
polis: motor apa?
syikin: EX5
polis: plat?
syikin,akma,aku: TAExxxx
polis: bukan yang ni ke??
*sambil tunjuk kat sebelah dye

MOTOR AKU!!!

polis: p masuk nung, nak nagis pun nagis kat dalam!

and lepas almost an hour dengar polis2 tu 'berceloteh'
and sampai mata aku merah sebab nangis
and lepas ic kitorg di check
aku dapat balik kunci motor ak..

so,
pe lagi,
blah r...

sampai giant kwn ak yg lagi 3org tu
sume trkejut tgk ak bwk moto ak.huhu

so kitorg pn balik la...

moral of the story: jgn gopoh dan jangan cuai!

malam tu pe lagi,
ak ngh syok tido,
akma msg ak,
imi call ak..
suh ak bkak FB,
pe ag,
lps ak bukak,
mak aiiii....
WALL ak penuh ngan insiden td! huhu

and sume yg berlaku hari tu memang satu pengalaman, satu pengajaran yang xmungkin aku lupakan... :)

4 comments:

►AdamXis◄ said...

assalam...hehehe.nie kes ilang kunci ker?ke tertinggal kunci kat motor?...apa pun alhamdulillah jumpa balik...kena waspada selalu...

nur kesayanganku said...

wslm...TERtnggl kt moto..hehehe
hurmm yup, jdkn pngjaran :)

mal lia said...

polis tu amik moto awk ke pe?huhu

nur kesayanganku said...

aah.. dye ambk cz sy TERtnggl kunci kt moto..p sy dpt blk dh moto tu..huhu